Tuesday, 12 March 2013

The Society Of Cool #7 - Miles Kane

'The Society Of Cool', membentangkan tentang individu - individu yang membawa obor Mods, dan fesyen yang 'preppy', 'dandy' dan 'sharp' di serata dunia, dari tahun awal kelahirann Mods hingga ke masa kini. Aku akan menceritakan tentang personaliti, celebriti dan artis dan juga pakaian yang diperagakannya. Dan ini contoh bagaimana seorang lelaki maskulin sepatutnya berpakaian, pada pendapat aku.

Miles Kane


Miles Kane adalah seorang artis dan penulis lagu yang berasal dari Meol di daerah Wirral, UK. Dikenali sebagai 'co - frontman' The Last Shadow Puppets dan band asalnya iaitu The Rascals, yang telah dibubarkan pada tahun 2009 yang lalu. Dia kini meneruskan karier seni bersama The Last Shadow Puppets, yang disertai oleh Alex Turner dari The Arctic Monkeys, dan menjadi artis solo. 

Pada gambar photoshootnya yang di atas ini, dia memperagakan Peacoat berwarna kelabu, didalamnya tiada jaket atau blazer cuma 'waistcoat' yang kelihatan, bersarung tangan kulit, baju kemeja putih, Tie hitam dan tidak ketinggalan scarf 'polka dot' yang tergantung di lehernya. Seluar 'flat front' ( bukan skinny ) digosok rapi dan sebagai 'finishing' ialah Chelsea boots berwarna hitam berkilat.

Mungkin pakaian ini tidak sesuai di negara kita ini tetapi aku pernah juga lihat ada orang berpakaian sebegini di sini, mungkin kerana citarasa fesyen yang tinggi, mereka tidak mengendahkan cuaca yang berat yang penting ianya menampakkan personaliti itu penuh berkeyakinan dan menaikkan semangat mereka untuk bekerja atau berpenampilan menarik dengan bersahaja! 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...