Wednesday, 20 February 2013

The Society Of Cool #3 - Craig Roberts

'The Society Of Cool', membentangkan tentang individu - individu yang membawa obor Mods, dan fesyen yang 'preppy', 'dandy' dan 'sharp' di serata dunia, dari tahun awal kelahirann Mods hingga ke masa kini. Aku akan menceritakan tentang personaliti, celebriti dan artis dan juga pakaian yang diperagakannya. Dan ini contoh bagaimana seorang lelaki maskulin sepatutnya berpakaian, pada pendapat aku.

Craig Roberts


Craig Roberts merupakan seorang pelakon berasal dari South Wales, terkenal dengan watak Oliver Tate di dalam filem "Submarine", sebuah filem komedi dan juga memegang watak sebagai Rio di dalam siri TV "The Story Of Tracy Beaker".

Walaupun dia bukan seorang Mod, tetapi apa yang dipakainya adalah sumber inspirasi fesyen dari Mods di dekad 60an juga...Apa yang menarik minat aku dalam gambar ini ialah perincian suitnya. Dengan warna 'tonic Maroon', 3 butang tanpa dibutangkan dan mengikut saiz badannya, dilengkapi dengan baju putih, bertali leher warna coklat dan mempunyai 'tie clip' pada tali leher ( tali pinggang simple tapi smart ) itu menampakkan kekemasan si pemakai yang stail! 

Cuma...cara posing tu nampak len macam je...kalo pegang pistol ke macam James Bond pon smart jugak ye dak? Haha....

2 comments:

  1. smart mamat ni..mmg mods habis..kalau kenekan plak dgn pork pie hats pon smart ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...